Piliniusz Starszy O firmie
Biznes Calivita
Produkty Calivita
Zestawy
Zakazane
Kontakt

Smokerade

Łagodzi skutki palenia !!!

Preparat zawierający w swoim składzie komplet przeciwutleniaczy. Skomponowany jest tak, aby złagodzić negatywne vitatorun smokeradeskutki nie tylko palenia tytoniu, ale również w związku z tak korzystnym działaniem, polecany jako profilaktyka zarówno nałogowym palaczom, jak i tym, którzy palą biernie - dzieciom i dorosłym. Polecany również do ochrony organizmu przed chorobami nowotworowymi a szczególnie takimi jak np. : rak krtani (przełyku), płuc i wątroby. Z uwagi na swoje składniki, pomocny również podczas wspomagania leczenia powyższych chorób. W dawnych czasach medycyna korzystała prawie wyłącznie z pomocy natury i trzeba przyznać, że osiągnęła w tej dziedzinie wiedzę, do której chętnie powracamy i dziś! Produkt z serii CaliVita - Smokerade - zapewnia skuteczną pomoc w łagodzeniu szkodliwych skutków palenia. Zawarte w nim składniki przyczyniają się do obrony organizmu przed destrukcyjnym wpływem wolnych rodników.

FAKTY
Rak płuca zabija codziennie blisko 55 Polaków.
Jeśli palacz zerwie z nałogiem, to dopiero po kilku latach spada u niego ryzyko raka płuc.
Ale nigdy nie będzie takie jak u niepalących.

W ostatnich latach dramatycznie (5-6-krotnie) wzrosła liczba przypadków raka wpustu i raka gruczołowego przełyku. Zjawisko to należy wiązać z narastaniem częstości występowania choroby refluksowej, a także z paleniem tytoniu i otyłością.


Palenie może o 40% zwiększać ryzyko adenocarcinoma przełyku tzn. zmian rakowych przełyku. To zwiększone ryzyko utrzymuje się jeszcze przez 30 lat od zaprzestania palenia!!!

Kwas ellagowy zmniejsza prawdopodobieństwo raka!
Ekstrakt z owocu granatu posiada duże ilości kwasu ellagowego

Wyciąg z owocu granatu - to naturalny antyoksydant, osłabia niebezpieczne działanie substancji rakotwórczych (nitrozamin, aflatoksyn). Ekstrakt z owocu granatu posiada duże ilości nieocenionego kwasu ellagowego, przeciwutleniacza uznawanego za inhibitora substancji rakotwórczych.

Badania wykazały, że związki fitochemiczne z grupy polifenoli :

  • kwas ellagowy zatrzymuje rozwój nowotworów wątroby, płuc i przełyku,
  • kwas chlorogenowy - zapobiega tworzeniu się rakotwórczych związków nitrozoaminowych, zapobiega reakcjom chemicznym prowadzącym do wytworzenia związków rakotwórczych,

indole zmniejszają ryzyko zachorowalności na nowotwory jelita grubego, wzmacniają układ immunologiczny, hamują działanie rakotwórczych estrogenów i estrodioli oraz ułatwiają wydalanie toksyn z organizmu. Badanie przeprowadzone w Instytucie Raka Hollings w Medycznym Uniwersytecie Karoliny Płd (MUSC) wskazuje, że kwas ellagowy zwalnia wzrost nieprawidłowych komórek okrężnicy, zapobiega ewolucji komórek zakażonych ludzkim wirusem brodawczaka (HPV), powoduje śmierć naturalną komórek raka prostaty, raka piersi, płuc, przełyku i skóry (czerniaka).

Medyczne odkrycia w Europie wskazują, że kwas ellagowy zmniejsza częstotliwość wad u noworodków, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza i odwraca chemicznie wywołane zwłóknienie wątroby i jest pomocny w walce z chorobami serca! Instytut Raka Hollingsa, w Medycznym Uniwersytecie Karoliny Płd robił podwójne ślepe badanie na dużej grupie 500 chorych na raka krtani. Dziewięć lat badań pokazało, że naturalny składnik roślinny - kwas ellagowy w ciągu 48 godzin hamuje i zatrzymuje podział komórek rakowych i powoduje normalny zgon komórki nowotworowej w ciągu 72 godzin (przy raku piersi, trzustki, gardła, skóry, płuc, okrężnicy i prostaty).

Sproszkowany owoc pieprzu cayenne - chroni centra energetyczne i materiał genetyczny komórek. Łagodzi typowe dolegliwości w obrębie układu oddechowego. Zmniejsza ryzyko nowotworów płuc, skóry, przełyku i wątroby. Rodzimi Amerykanie od 9 tysięcy lat stosowali pieprz cayenne jako jedzenie jak również w medycynie tradycyjnej. Powodem gorącego i pikantnego smaku pieprzu cayenne jest jeden z jego składników znany kapsaicyna. Poprzez pobudzenie regionu mózgu kapsaicyna obniża temperaturę ciała, dlatego ludzie w podzwrotnikowych i tropikalnych klimatach używają pieprz cayenne regularnie, ponieważ to pomaga im tolerować gorąco.

Pieprz Cayenne stosowany był w medycynie Wschodu, jako środek na problemy z trawieniem, do pobudzania apetytu, na ból mięśni i odmrożenia.

Korzyści ze stosowania pieprzu cayenne, dzięki któremu Smokerade jest pomocny:

  • obniża gorączkę
  • w artretyźmie,
  • w neuralgiach ( rwa kulszowa, zapalenie nerwu trójdzielnego, zapalenie nerwów obwodowych, ischias ),
  • w wirusach ( przeziębienia, półpasiec, opryszczka )
  • w bolesnych problemach skórnych oraz raku
  • w łagodzeniu bólu po amputacjach lub innych zabiegach chirurgicznych,
  • w bólu zęba, bólu głowy,
  • w problemach kobiecych - zapalenie jajników, nieregularny okres, niepłodność
  • stany zapalenia ucha,
  • w bólach głowy, migrena,
  • wspomaga zapobiegać wrzodom żołądka i dwunastnicy oraz rakowi żołądka,
  • w stanach zapalnych pęcherza moczowego
  • podczas chronicznych chorób układu moczowo-płciowego,
  • w zapaleniu gruczołu krokowego, w prostacie
  • w ochronie przed wylewami i atakiem serca
  • w odchudzaniu

Ponadto:

  • uważa się, że przyspiesza też czynność serca bez zwiększania ciśnienia krwi, chroni przed wylewami i atakiem serca
  • kapsaicyna poprawia przepływ strumienia krwi do serca np. w przypadku choroby serca, miażdżycy tętnic ( - zator blokujący arterie do serca ) i zmniejsza ryzyko arytmii,
  • kapsaicyna w cayenne należy do substancji tzw. thermogenic, które pozwalają spalić nadmiar tłuszczu z jedzenia, szczególnie kiedy zjadasz tłusty posiłek, cayenne przyspiesza proces przemiany materii i może przyczyniać się do spalania większej ilości kalorii
  • kapsaicyna jako alkaloid o właściwościach antyoksydantów, uniemożliwia substancjom toksycznym mutację komórek, która mogłaby doprowadzić do rozwoju nowotworu
    wzmaga działanie innych ziół, wspomaga procesy trawienia i działanie organów wydzielniczych organizmu


Ekstrakt z zielonej herbaty - poprawia nastrój, usuwa senność, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się organizmu, chroni przed nowotworami. Reguluje pracę przewodu pokarmowego, korzystnie wpływa na mikroflorę jelit.
Liście krzewu herbacianego od tysiącleci stosowane były jako skuteczny środek leczniczy. Szczególne właściwości zielonej herbaty są doceniane również przez współczesną medycynę.
Ekstrakt jest bogatym źródłem naturalnych, bioaktywnych substancji fitochemicznych:
polifenoli i metyloksantyn, a także witamin (z grupy B, A, C) i składników mineralnych (magnez, potas).

Substancje czynne ekstraktu herbacianego odznaczają się szerokim spektrum działania zdrowotnego, co jest związane z ich wyjątkową aktywnością antyutleniacze. Przewyższają one, około 200-krotnie więcej, aktywność modelowego przeciwutleniacza - witaminy E.

Zielona herbata może zapobiegać chorobom wirusowym

Jeden z głównych aktywnych składników zielonej herbaty zapobiega łączeniu wirusa HIV z ludzkimi komórkami odporności o nazwie limfocyty T - donoszą naukowcy z Japonii na łamach "Journal of Allergy and Clinical Immunology".

Autorzy wyjaśniają, że połączenie wirusa z receptorem o nazwie CD4, znajdującego się m.in. na powierzchni limfocytów T, jest procesem niezbędnym by wirus wniknął do wnętrza komórki.
Zespół dr Kuzushige Kawai z Uniwersytetu Tokijskiego zaobserwował podczas badań laboratoryjnych, że główny aktywny składnik zielonej herbaty - tzw. epilogalusokatechina (EGCG), ma zdolność do wiązania się z receptorem CD4. Może dzięki temu zapobiegać łączeniu CD4 z glikoproteiną otoczki HIV i wnikaniu wirusa do komórek.
Zdaniem dr Kawai, najnowsze wyniki rodzą nadzieję na wykorzystanie EGCG przy opracowywaniu nowych leków do walki z zakażeniami HIV.


Zielona herbata i "azjatycki paradoks"

Mieszkańcy Azji dużo palą. Mimo to nowotwory i choroby układu krążenia są wśród nich stosunkowo mało rozpowszechnione. Być może to również zasługa zielonej herbaty - sugeruje "Journal of the American College of Surgeons". Od dawna znany jest "paradoks francuski". Zajadający się tłustymi serami Francuzi stosunkowo rzadko chorują na serce - dzięki piciu wina. Zdaniem profesora Bauera Sumpio z Yale School of Medicine, także palący ponadprzeciętne ilości tytoniu Azjaci zawdzięczają zdrowie temu co piją - zielonej herbacie. Sumpio i jego współpracownicy przeanalizowali wyniki ponad 100 badań eksperymentalnych i klinicznych, poświęconych zielonej herbacie.

Według jednej z prac, 1,2 litra herbaty dziennie wypijane przez wielu mieszkańców Azji zawiera duża ilość przeciwutleniaczy - polifenoli EGCG. Polifenole te zapobiegają zlepianiu się płytek krwi, zmniejszają poziom lipidów i mogą zapobiegać utlenianiu "złego" cholesterolu LDL. Utleniony LDL odgrywa ważną role w patofizjologii miażdżycy. Poza tym polifenole zapobiegają wzrostowi niektórych nowotworów np. nowotworów układu oddechowego - rak płuc. Herbata poprawia również metabolizm alkoholu oraz funkcjonowanie układu pokarmowego, nerek, wątroby i trzustki, chroni skórę i oczy. Herbatę stosowano z powodzeniem u pacjentów z zapaleniem stawów, alergików i cukrzyków.

Zielona herbata produkowana jest z nieutlenionych i niesfermentowanych liści drzewa herbacianego - Camellia sinensis. Jej główne aktywne składniki, którym zielona herbata zawdzięcza swoje zdrowotne własności, należą do grupy polifenoli o nazwie katechiny.

Badania naukowe bezspornie udowodniły, że substancje zawarte w zielonej herbacie wykazują aktywność przeciwmiażdżycową, przeciwinfekcyjną, przeciwzapalną, przeciwalergiczną i chemioprewencyjną - zmniejszającą ryzyko rozwoju choroby nowotworowej. Są to doskonałe przeciwutleniacze, co oznacza, że skutecznie neutralizują wolne rodniki uszkadzające składniki komórek.

Naukowcy zgodnie twierdzą, że dzięki tym własnościom katechiny, w tym EGCG, mogą minimalizować ryzyko chorób serca czy rozwoju nowotworów, mają też korzystny wpływ na odporność organizmu.

Powyższe substancje, współpracujący z CaliVita®International naukowcy, połączyli w preparacie SMOKERADE, gdzie kapsaicyna jest kluczowym składnikiem. W skład Smokerade dodatkowo wchodzą inne znane i cenione antyutleniacze oraz substancje o właściwościach oczyszczających organizm: witaminy E i C, koenzym Q10, cynk i selen. Czyni to z tego produktu doskonałą ochronę przed szkodliwymi substancjami, których przecież nie jesteśmy w stanie uniknąć we współczesnym świecie.

Skład 1 tabletki Smokerade:

Cynk ...... 5 mg
Ekstrakt z owocu granatu (std 40% kwasu elagowego) ......12.5 mg
Ekstrakt z zielonej herbaty (std. 20% polifenoli) ....... 5 mg
Koenzym Q10 ...... 2.5 mg
Selen ...... 20 mcg
Owoc Cayenne ...... 300 mg
Witamina C ...... 60 mg
Witamina E ......10 mg

Opakowanie zawiera 90 tabletek
Sposób użycia – 1 tabl. 3 razy dziennie w trakcie posiłku

O firmie   Współpraca   Produkty   Zestawy   Zakazane   Kontakt